Kennisbank    Agenda    Nieuws    Vacatures    Contact    Pers

We vinden het belangrijk dat TBC-herinneringen verteld blijven worden. Heeft u zelf TBC gehad of van dichtbij meegemaakt? Wilt u deze ingrijpende ervaring met ons delen?

Tuberculose (TBC) heeft rond de Tweede Wereldoorlog een grote impact gehad op veel mensen. De coronacrisis roept vast, ook bij u, veel herinneringen op van de tijd dat er in Nederland een TBC-epidemie was. Zo ook bij oma Sonja. In een videogesprek met haar kleindochter Julia, vertelt ze over haar TBC-verleden.


Maar TBC is nog steeds van nu, er sterven wereldwijd elk jaar nog altijd 1,5 miljoen mensen aan TBC. Onnodig, want met de juiste medicijnen en behandeling, is de ziekte te genezen.

Wilt u meer verhalen uit zowel het heden als het verleden lezen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief voor meer verhalen en updates over ons werk.

Samen vechten we voor een wereld vrij van TBC! Met uw steun kunnen we de informatie-voorziening en TBC-bestrijding wereldwijd verbeteren.

“Negen jaar oud was ik, toen ik met mijn nieuwe schaatsen aan hard op het ijs viel. De wond op mijn heup wilde maar niet genezen. Uiteindelijk kwam de diagnose: tuberculose in de botten."

"In het vroege voorjaar van 1958, ik was net 20 jaar geworden, raakte ik besmet met longtbc. Naar later bleek heb ik het opgelopen door een verpleegster in het ziekenhuis in Deventer die open longtbc had."

Follow us on: